delavnica
Qi gong
28. april ob 12h


PRIJAVA

Zastavite nam vprašanje. Za več informacij o delavnici ali prijavo nam pišite.

Qi gong je prava žetev energije in najpreprostejši način ohranjanja ali vzpostavljanja zdravja. Qi gong je meditacija v gibanju. Gibanje pomaga energiji, da prosto teče. 

Koncept qi gonga povezuje nežno gibanje s sproščenim, pozornim dihanjem. Gre za stoječe telesne vaje, pri čemer prečistimo tudi emocije in se znebimo misli. Pravijo mu tudi stoječa meditacija.

Vadbe vsebujejo deset vaj za dolgoživost, osemnajst vaj, brokatne vaje, jutranji qi gong, qi gong za imunsko odpornost itn. 

Obstajajo vaje, ki so blagodejne za celo telo, in vaje, ki so namenjene zdravljenju posameznih notranjih organov. Radi izvajamo priljubljene sekvence gibov, poimenovane po živalih, kot so želva, žerjav, let divje gosi, medvedov korak, ujemite bikov rep … 

S sekvencami gibov združujemo telo in duh ter umirjamo um. Redno izvajanje pomeni tudi prakticiranje duhovnosti in, kot rečeno, izboljševanje zdravja.

S sproščenimi rokami in z dlanmi, oblikovanimi v plitko skodelico, ki jih premikate ob telesu navzgor in navzdol, dobesedno čistite energijo svojega telesa. Dlani so lahko usmerjene navzdol, ko zajemate zemeljsko energijo in navzgor, ko zajemate kozmično. Premikate jih počasi, kot da bi božali zrak.

Koristi qi gonga so zares mnogostranske in globoke. Qi gong znatno izboljšuje imunski sistem, koncentracijo, zmanjšuje stres in izboljšuje zavedanje ter širi zavest..

Izboljšuje prebavo in znižuje krvni pritisk. Izboljšuje osredotočenost in prizemljenost.  Kakor meditacija ima tudi qi gong najboljši učinek, ko se izvaja redno. Qi gong poteka ob sredah dopoldne ob Koseškem bajerju. Traja cca 45 minut. Prijave en dan prej. Prostovoljni prispevek je 5€.

Scroll to Top