delavnica
Delavnica “Moje partnerstvo” z Majo, v ponedeljek, 15. novembra 2022


PRIJAVA

Zastavite nam vprašanje. Za več informacij o delavnici ali prijavo nam pišite.

Sprejmete izziv? Kako izboljšati partnerski odnos ali kako ga ustvariti in obdržati? Delavnica “Moje partnerstvo” je ena izmed treh delavnic iz serije “Delavnice samospoznavanja z Majo”.

Partnerstvo se skozi leta spreminja. Spreminja se naš partner, spreminjamo se mi.

Na delavnici se bomo poglobili v spreminjajoče se odnose partnerstva. Partnerstvo je drugačno, ko smo brez otrok, ko rastejo, ko odidejo, ko se spreminjajo okoliščine in svet, v katerem živimo. In res je izziv, kako v teh negotovih časih, polnih sprememb, ustvariti zadovoljujoč, izpolnjujoč in ljubeč partnerski odnos. 

Kakšno partnerstvo želimo prav v tem obdobju našega življenja, s čim ga nadgraditi, kaj spremeniti, da bomo dosegli višjo raven partnerskega odnosa in stopili stopničko višje, bomo spoznavali s pomočjo asociativnih kart Points Of You*.

Na tej delavnici bomo prejeli sporočila in spoznanja, ki se navezujejo na naš odnos s partnerjm. Vi, ki že imate lep in ljubeč odnos, boste dobili spoznanja, kako ga še nadgraditi in izpopolniti. V kolikor nimate partnerja, ali se razhajate ali iščete novo zvezo, boste na tej delavnici dobili odgovore, kaj si resnično želite in po čem v resnici hrepeni vaš notranji jaz. Delavnice se lahko udeležita tudi oba.

*Asociativne karte Points Of You so inovativno in v svetu priljubljeno coaching orodje, pri nas pa si ravno sedaj utirajo pot. Karte so močan medij in iz naše podzavesti prikličejo tiste odgovore, ki so globoko v nas in niso le produkt našega uma in razuma. Na karticah so podobe, s pomočjo katerih razrešujemo določen problem, dilemo, izziv ali vprašanje, ki si ga zastavljamo. Gre za učinkovito orodje v procesu samoraziskovanja in razvoja. Ta inovativen način omogoča drugačen pogled na določeno situacijo, saj aktivira druge, bolj kreativne dele možganov, ki ponujajo drugačne rešitve in osvobajajo izpod primeža ustaljenih miselnih in vedenjskih vzorcev. Skozi podobe, ki nas ne puščajo ravnodušnih in voden dialog, dobimo vpogled v svoje življenje z drugačne perspektive. Slika je močan izrazni medij, ki govori brez besed in iz naše podzavesti prikliče tiste odgovore, ki so globoko v nas in niso le plod našega uma in razuma. Points of you je besedna igra: points of you: points of view.* 

Delavnica je iz serije treh delavnic samospoznavanja z Majo. 

Delavnica poteka od 19.00 do cca 21.00. Pridite do 18.45. Cena delavnice je 30 euro. Potrebna je prijava. Pridete lahko sami ali v dvoje, če imate partnerja ali ne. 

Potrebujete: pisalo, beležko in pripravljenost na spremembe.

 

*Points of you

Points of view® je inovativno orodje, ki se uporablja po vsem svetu, pri nas pa ga uporablja le peščica trenerjev oziroma “coachev”. 

Kaj je Points of You zame: »POY je kreativna igra, ki razširja poglede in spreminja življenja na bolje.«

Verjamemo, da lahko prav vse stvari; ljudi, predmete, situacije, glasbo, okuse,… vsako najmanjšo stvar na svetu opazujemo z različnih, nešteto zornih kotov. Pravi izziv je pogledati na stvar iz novega zornega kota, iz kota, ki ga doslej nismo poznali. 
Verjamemo, da se sprememba skorajda vedno zgodi, ko smo odprti in pripravljeni na nova gledišča, ko smo pripravljeni pogledati na iste stvari iz novih perspektiv, novih gledišč, novih Points of view.  Polna pozornost in prisotnost sta prvi korak k premiku razumevanja osebnega, profesionalnega in organizacijskega razvoja.

Temelj metode Point of view® je interakcija desne možganske polovice, kjer domujejo intuicija in emocije ter leve možganske polovice, ki je osredotočena na logiko in analizo. To se zgodi, ko hkrati opazujemo fotografijo in (nelogičen) napis pod njo. Fotografija spodbuja našo desno stran, ustvarjalnost, medtem ko beseda aktivira našo levo, analitično stran. Simultana stimulacija obeh hemisfer umerja emocionalno in racionalno ter tako začasno prekinja vse prisotne obrambne mehanizme našega uma. Ta “namerna zmeda” ustvari v umu kratek odmik od predpostavljenih idej, kako “morajo ali naj bi stvari potekale” in omogoča umu, da poišče znotraj nas nove prostorčke, da se premaknemo na drug nivo gledišča, na drug Point of view®.
Igre so osnovane na asociativnih povezavah med fotografijami, temami in težavami, ki smo jih izbrali za reševanje.
Vsaka prikazana fotografija na Points of You® kartah je bila skrbno izbrana izmed nekaj tisoč fotografij z namenom, da bi dosegle en sam cilj:
določeno temo prikazati vizualno tako, da na videz nima nobene direktne povezave, saj tako stimulira racionalni in emocionalni sistem.
Na ta način namenoma puščamo prostor za osebno interpretacijo, osebni medprostor.
Ta unikatni notranji vzgib ustvarja nov odziv, rezultira v emocijah in vpogledih, ki so našemu srcu in umu doslej nepoznana.

Metoda je dizajnirana kot sinusni val. Life coaching s pomočjo Points of You® kartami pričnemo tako, da smo odprti in izpostavljeni raznolikim glediščem glede na našo izbrano temo: odnosi, starševstvo, zdravje ali kaka druga težava. Po razširjenem pogledu je čas za osredotočanje. Proces nadaljujemo z natančno določeno temo in izberemo najrelevantnejši pogled na našo določeno težavo. V zaključku spoznanja razširimo v prakso in podčrtamo aktivnosti za dosego izbranega cilja.

Scroll to Top