delavnica
Duhovni svet rastlin


PRIJAVA

Zastavite nam vprašanje. Za več informacij o delavnici ali prijavo nam pišite.

Rastline so eno izmed kraljestev živih bitij. Sem spadajo drevesa, cvetnice, trave, praprotnice in mahovi. Imamo jih preko 300.000 vrst. Na splošno se ne premikajo, so pa tudi izjeme kot npr. moja vrtnica na premajhnem vrtu, ki se je sama zasadila kak meter stran od naše očarljive pendule. Med rastline seveda prištevamo zdravilna zelišča, rastlinsko hrano, sadje, zelenjavo… Za vse to že vemo, da ima na počutje takšen ali drugačen učinek. Vse bolj pa ozaveščamo, da imajo tudi drevesa in cvetice svoj subtilni zdravilni učinek. Že dolgo vem, da me redni sprehodi v zelenem pomirjajo in lahko vam povem, da učinek delovanja gozda vedno bolj zaznavam. Pri sebi in pri strankah. Ko izvajam npr Tesla Metamorfozo, začutim, da telo stranke vibrira zelo drugače, če se poslužuje gozdne “kopeli” ali ne.

Pomembna komponenta zdravljenja je poleg fizičnega, čustvenega in racionalnega tudi duhovna raven zdravljenja. Ko se približamo skrivnostim dreves in rastlinam, odkrivamo tudi svojo notranjost. Rastline nas zdravijo ne le s svojo lepoto, pač pa z dehtenjem svojega bistva, svoje esence, oddajanjem vonjav in sporočil, ki jih večinoma sprejemamo na nezavednem. Raznolika drevesa imajo raznolike učinke, tako npr. bor spodbuja k zaznavanju navzočnosti življenja in obuja svetlobo v nas, bukev pa močna s svojo samozavestjo pomirja in sporoča vse bo v redu. Ko vstopam v gozd, spoštljivo zaprosim za sprejemanje njegovih blagodejnih energij. Med cveticami in dišavnicami so posebej zanimive vrtnice. Vrtnica pa je tudi šipek, divja vrtnica. Šipek s svojo energijo pomaga premagovati nekoristna prepričanja in videti težave v drugačni luči. Sicer vonj vrtnice nemudoma najde pot v srce. Harmonizira, pomirja, deluje uravnovešeno, pomaga po razočaranjih in duševnih ter ljubezenskih bolečinah. Med vsemi rožami je kraljica rož vrtnica, še posebej damaščanska, ki vibrira najvišje, na 320 MHz, kar je najvišje izmerjeno valovanje med vsemi testiranimi rastlinami. Normalno valovanje zdravih celic je približno tri – do štirikrat nižje, kar pomeni, da naše celice, ko se jih dotakne milina vrtnice, zatrepetajo in se naenkrat predramijo….

Če se želite posvečati tem temam, nam pišite ali pa se naročite na naše novičke. Poslali vam jih bomo največ enkrat mesečno.

Nina, julij 2021

Scroll to Top