blog
Avstralske cvetne esence

Avstralske cvetne esence

Avstralske cvetne esence so esence avstralskih rastlin, ki nam pomagajo pri harmonizaciji energije in vzpostavljanju ravnovesja in tako do boljšega počutja. Lahko jih uporabljamo sami, a je navadno bolje, da jih predpiše terapevt, saj je njihovo delovanje zelo široko in opisi, kratki opisi, ki so dostopni na spletu ne povzamejo celotnega spektra delovanja. Poleg tega pa jih za podobno težavo obstaja več in nam naša izbira ne bo pomagala, če izberemo napačno.

Cvetne esence so skozi tisočletja uporabljali v vseh kulturah po svetu, znanje o njih pa je v sodobni kulturi v začetku prejšnjega stoletja obudil angleški zdravnik, mikrobiolog in homeopat, dr. Edward Bach. Bachove cvetne esence so pripravljene iz evropskih rastlin. 

Na drugem koncu sveta, v Avstraliji, pa zdravilec in naturopat Ian White išče rastline, ki bi zadostile težavam, s katerimi se ljudje srečujemo v 21. stoletju, kot so težave z lastno spolno oz. kreativno energijo, komunikacijo in povezavo s svojim duhovnim izvorom, če jih naštejemo le nekaj. Ian je peta generacija v družini zdravilcev zeliščarjev, odraščal je v avstralskem grmičevju, kjer ga je babica že kot otroka poučevala o zdravilni moči avstralskih rastlin in cvetov. Tako se je naučil globoko spoštovati naravo in razvil posebno razumevanje rastlin, zaradi česar je kasneje postal zdravilec in raziskuje redke zdravilne kvalitete avstralskih avtohtonih rastlinskih vrst. 

Avstralija ima največ starih avtohtonih rastlinskih vrst, ki izžarevajo neverjetno lepoto in moč. Je relativno neonesnažena in ima metafizično zelo staro in modro energijo. 

Hkrati je na tej celini prav v tem času čutiti veliko vitalnost, ki se prepleta s starodavno energijo in modrostjo zemlje, zaradi česar so esence iz avstralskega grmičevja tako unikatne. Prav zato jih terapevti in zdravilci po vsem svetu uporabljajo v svojih zdravilskih in terapevtskih metodah.

Tovrstne esence posameznikom pomagajo ne le do večje jasnosti v življenju, pač pa dajejo tudi pogum, moč in predanost, da lahko svojim sanjam in ciljem tudi sledimo. Pomagajo razvijati intuicijo, samozavest, duhovnost, kreativnost in veselje. Bolj ko jih uporabljate, bolj verjetno je, da boste izkusili višja stanja zavedanja, veselje ter občutek povezanosti s samim seboj. In vsi bodo imeli nekaj od tega … vi sami, vaša družina, družba, v kateri živite, in planet Zemlja.

Učinki esenc so podobni občutkom, ki jih dosežete z meditacijo, saj omogočajo povezavo z lastnim višjim jazom. Sproščajo negativna prepričanja, čustvene vzorce in programe v nezavednem delu vas samih. S tem pridejo do izraza kvalitete Višjega jaza – veselje, ljubezen, zaupanje itd. in preplavijo vašo osebnost. Ko se to zgodi, se negativna prepričanja ter misli raztopijo, uravnovesijo in odvijati se prične zdravljenje na vseh nivojih.

Sama sem se s cvetnimi esencami srečala pred leti, ko sem morala najprej pozdraviti sebe. A postale so orodje, s katerim podpiram ne le sebe in svoje bližnje, pač pa kot terapevtka za svetovanje pri uporabi avstralskih cvetnih esenc tudi vam pripravim osebno mešanico za dvig vaše energijske vibracije in izboljšanje počutja. 

dr. Špela Peternel,  Ljubljana, 04. 06. 2021

Scroll to Top